Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szigetüzemű napelemes rendszerek

Napelemes rendszereinket úgy állítottuk össze, hogy ki tudjuk szolgálni a különböző igényeket. Csomagajánlatainkban különböző számú AGM akkumulátort és napelemet találsz, így az egészen kis rendszertől a nagyteljesítményű szigetüzemű rendszerekig mindent meg tudsz valósítani. 

Ha bizonytalan vagy benne, hogy melyik szett lenne a legalkalmasabb számodra csak írj és segítünk a választásban.

Rendezés:

Kinek tökéletes választás egy szigetüzemű napelemes rendszer?

A szigetüzemű napelemes rendszerek olyan önellátó energetikai megoldások, melyekhez nem szükséges központi villamosenergia-hálózat. Ez azt is jelenti, hogy a napelemek által megtermelt villamosenergia közvetlenül egy megfelelő tárolókapacitással rendelkező akkumulátorba kerül eltárolásra, így független és a továbbiakban ingyenesen rendelkezésre álló áramellátást kapsz.

Mivel ezek a rendszerek jellemzően nem tudnak visszatáplálni a hálózatba, ezért külön engedélyeztetni sem kell a telepítésüket. Így gyakorlatilag bárhol megoldható az energiaellátás.

A szigetüzemű napelemes rendszer egyik előnye, hogy áramhálózattól függetlenül képes villamosenergiát előállítani. Jó szolgálatot tudnak tenni olyan helyeken, ahol egyáltalán nincs is mód a központról áramot vételezni. Ilyen lehet egy kisebb ipari terület, hétvégi ház, valamilyen hobbi célra fenntartott ingatlan, de akár természeti katasztrófák után, amikor megsérülnek a vezetékek és nincs egyéb áramforrás.

Hosszú távon még költséget is meg lehet takarítani a szigetüzemű napelemes rendszerekkel, hiszen a telepítéstől kezdve – ha rendeltetésszerű a használat és nem keletkezik kár a rendszerben – gyakorlatilag ingyen biztosítja az áramot. A mai áramdíjak mellett ez igen kedvező módja az áramellátásnak.

Azok is örülhetnek ennek a megoldásnak, akiknek fontos a környezetvédelem, hiszen a napenergia tiszta, megújuló energiaforrás, amely nem termel üvegházhatású gázt és nem szennyezi a levegőt. A hagyományos, fosszilis tüzelőanyagok előállításával szemben így egy valóban zöld megoldáshoz jutsz az áram termeléséhez.

A legnagyobb hátulütőjük a legtöbb villamosenergia előállítására képes eszközhöz képest, hogy drágábbak, hiszen a rendszer elválaszthatatlan eleme az akkumulátor, amely képes biztonságosan tárolni a megtermelt áramot. A jó hír viszont, hogy kínálatunkban remek ár/érték arányú szigetüzemű napelemes rendszereket találsz, melyekkel könnyedén meg tudod oldani az áramellátást olyan helyeken, ahol másként ez nem lehetséges.

Mielőtt választasz, gondold végig, hogy milyen teljesítményre van szükség a napelem részéről, és milyen tárolási kapacitás kell az akksi oldaláról ahhoz, hogy céljaidat meg tudd valósítani.

Amennyiben nem tudsz dönteni, úgy keresd szakértő kollégáinkat, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren is és segítenek kiválasztani a számodra ideális szigetüzemű napelemes rendszert. Ha pedig pontosan tudod, hogy mit szeretnél, akkor ne habozz: válassz most és élvezd az energiaellátás napos oldalát!

Keresés