Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

Napelemes Rendszerek (Szigetüzemű szettek)

Ebben a kategóriában az előre összeállított Szigetüzemű és Hibrid napelemes rendszereink találhatóak meg. A konfigurációkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy azok is megtalálják a megfelelő szettet akik csak egy kisebb,  illetve azok is megtalálják a megfelelő rendszert akik egészen nagy, akár 10-12kW-os rendszerben gondolkodnak. Kínálatunkban Green Cell, Victron Energy és Volt Polska termékeit találod meg.

A szettek többféle konfigurációban is elérhetőek. Kattints az egyik legnépszerűbb szigetüzemű napelemes rendszerünkért. Természetesen ha nem találod a megfelelőt számodra, szívesen segítünk egy egyedi rendszer összeállításában.

Ha szeretnéd, hogy a kivitelezést is mi végezzük kérd árajánlatunk kivitelezésre is. Teljeskörű szolgáltatást tudunk nyújtani a tervezéstől a kivitelezésig.

Amennyiben szeretnél kivitelezésre árajánlatot kérni, kérlek töltsd ki az alábbi űralpot.


 

Rendezés:

Mik azok a szigetüzemű és hibrid napelemes rendszerek?

Napelemes rendszereknek hívunk minden olyan napelem panelekből, inverterből, tartószerkezetből és egyéb kiegészítőkből álló rendszert, amit egy családi ház, intézmény vagy egyéb más helyre telepítünk abból a célból, hogy a napsugárzásból energiát állítsunk elő. Szigetüzemű működés alatt olyan rendszert értünk mely képes akkumulátorral együtt dolgozni. A napból megtermelt energiát egy akkumulátor pakkban tudjuk eltárolni és azt akkor felhasználni amikor szükségünk van rá. Az akkumulátor egy másik fontos feladata, hogy áthidalhatóak vele azok a rövidebb időszakok amikor például egy felhő miatt nincs elegendő napenergia. 

Hibrid napelemes rendszereknek gyakorlatilag a visszatáplálós és szigetüzemű rendszerek keverékei. Ezek a rendszerek képesek a hálózatba visszatáplálni, illetve akkumulátorról is dolgozni. Így mindkét fajta rendszer előnyeit egy rendszeren belül tudjuk kihasználni.

Milyen fajta akkumulátorral szerelt szettek elérhetőek?

Napelemes rendszereinket alapvetően 2 fajta akkumulátorral szereljük. Az egyik fajta az AGM, a másik pedig a LiFePo4 (Lithium-vas-foszfát). Mindenképpen fontos, hogy a napelemes rendszer gondozásmentes munkaakkumulátorral legyen szerelve. Az indító akkumulátorok nem alkalmasak ilyen rendszerhez mivel azok nagyon hamar tönkremennek.

Az AGM akkumulátorok egyik fő előnye, a LiFePo4 akkumulátorokkal szemben, az áruk. Jelentősen olcsóbban hozzáférheő akkumulátorok, viszont a kapacitásuk kisebb részét (40-50%-át) tudjuk kihasználni ha nem szeretnénk lerövidíteni az élettartamukat, illetve kisebb árammal tölthetőek és meríthetőek. Választásukat mindenképpen azoknak javasoljuk akik kisebb bekerülési költségű szettet szeretnének, illetve az akkumulátorokat nem szeretnék teljes mértékben kihasználni.

A LiFePo4 akkumulátorok korunk egyik legfejlettebb technológiájával rendelkező akkumulátorok. Kapacitásuk akár 90%-a kihasználható. Bár az áruk magasabb, hosszútávon megéri ezt a típust választani, mivel élettartamuk többszröse lehet egy AGM akkumulátorénak.