Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

Konzol akkumulátor

Kiváló minőségű utángyártott akkumulátorok Nintendo konzolokhoz és Playstation kontrollerekhez. 
Rendezés:

Minőségi utángyártott konzol akkumulátorok

Az 1980-as évek elején jelentek meg az első hordozható konzolok, amelyek forradalmasították a játékipart. Ezeknek a korai verzióknak az egyik legismertebb képviselője a Nintendo Game Boy volt, amely 1989-ben került a piacra és azonnal hatalmas sikernek örvendett.

A játékkonzolok az elmúlt évtizedekben hatalmas innováción mentek keresztül, és mára a modern technológia szerves részévé váltak. A kezdeti, nagy méretű és kábelekkel működő gépektől a mai hordozható és sokoldalú eszközökig hosszú az út, amit bejártak. A fejlődés nem csak a játékok grafikájában és komplexitásában mutatkozik meg, hanem az készülékek energiaellátásában is.

Az akkumulátorok szerepe a hordozható konzolokban alapvető. Gondoljunk csak bele: mennyire lenne kényelmetlen, ha a kedvenc játékunkat csak egy kábelhez kötve játszhatnánk? Ezek az akksik lehetővé teszik számunkra, hogy bárhol és bármikor kockulhassunk, legyen az egy hosszú utazás, egy baráti összejövetel, vagy egy pihentető délután otthon.

Az akkumulátorok a mobilitás biztosítása mellett, az élmény minőségét is befolyásolják. Egy jó akku hosszú üzemidőt és gyors töltést garantál, így nem kell folyamatosan az energiaellátás miatt aggódnunk.

A korai hordozható játékok energiaellátása elsősorban AA elemekkel történt. A Game Boy például négy darab AA elemmel működött, amelyekkel akár 10-15 óra időt is elérhetett a felhasználó. Bár ez az üzemidő ma már elavultnak tűnhet, az akkori viszonyok között ez rendkívül impresszív volt.

Az elemek használata azonban nem volt ideális megoldás, többek között drágák voltak, gyakran kellett cserélni őket, és környezeti terhelést is jelentettek.

Az elemekkel működő konzolokon kívül megjelentek az első újratölthető akkumulátorokkal ellátott modellek is. Ezek az akksik általában nikkel-kadmium (NiCd) alapúak voltak, amelyek rövidebb üzemidőt biztosítottak az elemekhez képest, de azzal az előnnyel rendelkeztek, hogy többször újra lehetett őket tölteni.

A 90-es évek közepére a technológia fejlődésének köszönhetően piacra dobták a nikkel-fémhidrid (NiMH) akkumulátorokat, amelyek hosszabb üzemidőt és kevesebb memóriaeffektust kínáltak. Ezzel párhuzamosan a konzolok is egyre komplexebbé váltak, majd következtek a nagyobb teljesítményű processzorok és színes kijelzők, amik tovább növelték az energiaigényt.

Kínálatunkban megtalálhatók Sony Nintendo és Playstation konzolokhoz is akkumulátorok. Válassz most megbízható ár/érték arányú játékkonzol akkumulátort kínálatunkból és élvezd a játékot bárhol, bármikor!