Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

LiFePO4 akkumulátor

Lítium-vasfoszfát akkumulátorok hosszú élettartammal, alacsony önkisüléssel és rendkívül jó ciklustűréssel és ólom-savas aksikhoz képest kisebb súllyal.

Fontos: mindegyik akkumulátor saját védelmi elektronikával rendelkezik, így soros és párhuzamos bekötésük nem lehetséges.

Rendezés:

Innovatív LiFePO4 Akkumulátorok a Fenntartható Energiaért

A LiFePO4 akkumulátor (más néven lítium-foszfát akkumulátor) egyfajta lítium-ion akkumulátor, amely lítium vas foszfátot (LiFePO4) használ, mint katódot. Több olyan előnnyel rendelkezik, amelyek egyre népszerűbbé teszik mind ipari, mind otthoni alkalmazásokban. Tömegük jelentősen kisebb mint más gondozásmentes akkumulátoroknak, továbbá jelentősen nagyobb árammal tölthetőek és meríthetőek mint más típusú társaik. Ezek az akksik jellemzően stabilabbak és megbízhatóbbak, és kevésbé hajlamosak a túlmelegedésre vagy tűzveszélyre, különösen, ha összehasonlítjuk őket más akkukkal, mint például a lítium-kobalt-oxid (LiCoO2) alapúakkal.

Mindez a termikus stabilitásnak köszönhető, valamint annak, hogy nem hajlamos a termális runaway-re. Ez utóbbi azt jelenti, hogy sokkal kisebb a valószínűsége egy öngerjesztő reakció kialakulásának. Ilyen akkor történik, amikor az akksi belső hője olyan magasra emelkedik, hogy károsodást vagy tűzveszélyes helyzetet okoz. Bár nem teljesen immunisak a spontán öngyulladásra, a LiFePO4 akkumulátorok kémiai összetétele miatt lényegesen kisebb a kialakulásnak az esélye.

A LiFePO4 kristályos szerkezete fizikailag és kémiai szempontból is robusztusnak mondható, ami redukálja az esélyét az akkumulátor károsodásának vagy az elektrolit szivárgásának.

Egy akku élettartama általában a töltés-kiürítési ciklusok számával van korlátozva. A LiFePO4 katódszerkezete kémiai szempontból stabil, ez minimalizálja az anyag degradációját – ami azt jelenti, hogy egy anyag tulajdonságai fokozatosan romlanak és veszítenek értékükből idővel, bizonyos körülmények között- a töltési és kisütési ciklusok során. Más li-ion akkumulátorokban a katódszerkezet degradációjából eredően a kapacitás csökkenés és az akksi élettartamának rövidülése jelentkezik, de a LiFePO4-ben ez a folyamat jóval lassabb.

Ezen kívül a LiFePO4 akkukban az alacsonyabb működési feszültség (nominálisan 3,2 V) hozzájárul az élettartam növeléséhez. Ez csökkenti az anyagok kémiai stresszét és a belső elektromos feszültség okozta károsodásokat, ami további stabilitást biztosít az akkunak a hosszú élettartam érdekében.

Vásárolj most LiFePO4 akkumulátor kínálatunkból és tegyél szert egy biztonságosabb, megbízhatóbb és hosszabb élettartamú energiaforrásra!