Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

12V-os inverterek

A módosított szinusz jellel rendelkező inverterek nem alkalmasak minden eszköz működtetésére, ellenben a tiszta szinusz jellel bíró feszültség átalakítók igen. A módosított áramátalakítók nem szinusz, hanem különböző trapéz, négyszög, háromszög jelalakú váltóáramot állítanak elő. Érdemes ellenőrizni az üzemeltetni kívánt készülék leírásában, hogy a működtetése nincs-e tiszta szinuszhullámhoz kötve. 

 A tiszta szinusz jellel rendelkező inverterekről alapvetően elmondható, hogy a változó motorsebességgel működő gépeknél, illetve hűtő és fűtő berendezések, szivattyúk esetében is ezt érdemes használnunk. Elmondható, hogy a tiszta szinuszos inverterekről bármilyen fogyasztó üzemeltethető, ami 230V-os hálózatról is működik.

Mi az a 12V-os autós inverter?

Egyszerűen fogalmazva, ez egy olyan elektromos eszköz, amely az autó akkumulátorából származó egyenáramot (DC) váltakozó árammá (AC) alakítja át, így lehetőséget biztosít a különböző elektromos eszközök működtetésére. A folyamat elektronikus alkatrészeken keresztül valósul meg, beleértve a kondenzátorokat, transzformátorokat és kapcsolóáramköröket. Ez azt jelenti, hogy útközben az autó akkumulátorát egyéb készülékek áramellátására is használhatjuk.

Tehát a 12V inverter egy sokoldalú berendezés amit autós inverternek is szokás hívni, amely számos helyzetben jöhet jól. Ha hosszabb útra indulunk, nézhetünk a laptopról vagy a tabletről filmeket, de a telefont is feltölthetjük, hiszen a 12 voltos inverter mindezt lehetővé teszi. Ezen kívül hasznos lehet kempingezésnél, sátorozásnál vagy más szabadtéri tevékenységeknél is, ahol esetleg nem tudunk áramforráshoz hozzáférni.

Kétféle 12V inverter létezik: tiszta szinuszhullámos és módosított szinuszhullámos. A tiszta szinuszhullámos inverter kimenete olyan hullámforma, amely megegyezik a váltakozó áram (AC) hálózatból származó szinuszhullámmal. Ez a fajta inverter általában alkalmasabb érzékenyebb eszközök, például orvosi műszerek, hűtők, elektromos motorral szerelt berendezések működtetésére. A módosított szinuszhullámos inverter kimenete pedig olyan hullámforma, amely hasonlít egy szinuszhullámhoz, de néhány szakaszban szélesebb vagy keskenyebb impulzusokat tartalmaz. Ez a fajta inverter általában olcsóbb és kevésbé hatékony, mint a tiszta szinuszhullámos inverter, és általában olyan eszközökhöz használják, amelyek nem igényelnek olyan tiszta áramot. Ilyen eszközök jellemzően a fűtőszálas berendezések, telefonok, irodai laptopok, PC-k.

Mindenki hasznát veheti egy ilyen autós inverternek, aki sok időt tölt úton munka vagy szabadidő miatt. Webáruházunkban a 12V-os inverterek széles választékát kínáljuk, hogy minden igényt kielégíthessünk. Akár egy kis méretű, hordozható inverterre van szüksége, ami leginkább alkalmi használatra jó választás, akár egy nagyobb teljesítményűre, nálunk rálelhet a megfelelőre.

Tekintse meg választékunkat még ma és találja meg az ön számára legideálisabb autós invertert!