Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

AGM akkumulátorok

6 voltos és 12 voltos AGM munka akkumulátorok többféle kapacitásban elektromos eszközökhöz, ciklikus használatra. Legyen szó akár szünetmentes tápegységről, inverterről, elektromos kerékpárról, vagy éppen a gyerekek  elektromos kisautójáról, nálunk megtalálod a hozzávaló AGM aksit. Ha nincs hozzá töltőd, akkor kattints ide. Amennyiben szükséged van segítségre a választásban, vedd fel velünk a kapcsolatot. 
Rendezés:

Green Cell AGM zselés akkumulátor 12V 14Ah

Raktáron
12.890 Ft 10.990 Ft
(58)

Green Cell AGM zselés akkumulátor 12V 12Ah

Raktáron
11.490 Ft 9.990 Ft
(39)

Green Cell AGM zselés akkumulátor 12V 20Ah

Raktáron
15.190 Ft 12.990 Ft -tól
(21)

Green Cell Akkumulátor AGM 12V 100Ah

Raktáron
114.890 Ft 59.990 Ft
(2)

Green Cell AGM zselés akkumulátor 12V 9Ah

Raktáron
9.690 Ft 8.190 Ft -tól
(10)

Green Cell AGM akkumulátor VRLA 12V 44Ah

Külső raktáron
34.890 Ft
(1)

Green Cell AGM akkumulátor/akku 6V 15Ah

Külső raktáron
6.990 Ft
(3)

Green Cell AGM Zselés akkumulátor 6V 7Ah

Külső raktáron
6.190 Ft
(2)

Mit kell tudni az AGM akkumulátorokról?

Az AGM akkumulátor elnevezés az "Absorbent Glass Mat" rövidítésből ered. Az AGM akkumulátorokban az elektrolit gélszerű anyagot tartalmazó üveggyapot szűrő réteg (absorbent glass mat) formájában van tárolva, ez adja az akkumulátor rendkívüli stabilitását.

Az AGM akkumulátorok lenyűgöző kapacitással bírnak, nem véletlen tehát, hogy bizonyos önellátó rendszerekben mint önjáró kerekes székek és gyermek elektromos járművek előszeretettel alkalmazzák. Az AGM akkumulátorok további előnye, hogy több energiaveszteséget tolerálnak más klasszikus akkumulátorokkal szemben, illetve jól bírják a folyamatos töltést és merítést is. Mivel az akkumulátorház zárt, ezért az elektrolit sem tud kiömleni belőle, ha megfordítják, de arra célszerű ügyelni, hogy fejjel lefelé nem tárolhatóak. Az AGM akkumulátorok nem igényelnek karbantartást, arról nem beszélve, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezen kívül teljes mértékben ellenállóak a vibrációval szemben.

Az AGM akkumulátorokat kétféleképpen köthetjük össze, annak megfelelően, hogy nagyobb feszültséget vagy áramerősséget szeretnénk elérni. A soros akkumulátorokban nagyobb a feszültség, ezzel szemben a paraleles változatokban nagyobb az áramerősség. Az AGM akkumulátorok kapacitása 1Ah és 200Ah között mozoghat. Célszerű a márka akkumulátorait olyan járművekben alkalmazni, amelyek nagyobb kapacitást és feszültséget igényelnek, ilyenek lehetnek például a jachtok, teherautók vagy az off-road járművek. Érdekesség, hogy léteznek AGM ciklikus akkumulátorok, melyek kifejezetten napelem rendszerek energiatárolásához lettek kifejlesztve.