Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

Elektromos autó töltők

Kínálatunkban találsz a hálózatról üzemeltethető töltőktől kezdve a nagyteljesítmányű autós töltőkig mindenféle elektromos autó töltőt. Ha töltőre és kábelre is szükséged van válaszd töltő szettjeinket és juss hozzá kedvezményesen a kívánt termékhez. Legyen akár Type-1 vagy Type-2 csatlakozód az autód, nálunk biztosan megtalálod a megfelelő töltőt.

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik lenne a megfelelő töltő számodra, írj ügyfélszolgálatunknak és készséggel segítünk. :)

Rendezés:

Mit kell tudni az elektromos autókhoz tartozó töltőkről?

Az elektromos autók egyre népszerűbbek a hazai autósok körében, ami nem meglepő, hiszen kedvezőbb a fenntartási költségük, ráadásul az Európai Unió 2035-től betiltja a benzines és dízeles változatok értékesítését, így egyelőre nincs más alternatívája a négykerekűeknek. Így nem meglepő tehát, hogy sokan keresik az elektromos autó töltőket otthonra és a vállalkozásukba egyaránt.

Mivel rengeteg márka, típus és változat érhető el ebben a kategóriában, komoly fejfájást tud okozni, amikor e-töltő választásra kerül a sor, főleg akkor, ha nincs meg a kellő tudás hozzá.

Az elektromos autó töltőknek két fő típusa van: type 1 és type 2. Azt, hogy melyikre van szükség, a járműved típusa határozza meg. Előbbieket jellemzően az észak-amerikai és japán autógyártók használják. Ez a típus egy 5 pólusú csatlakozóból áll, mely általában maximum 7,4 kW-os töltést tesz lehetővé.

Utóbbiakat az európai autógyártók alkalmazzák. A type-2 egy 7 pólusú csatlakozó, ami gyorsabb, akár 22 kW-os töltést is lehetővé tud tenni. Ha az autód Type 1 töltőcsatlakozóval rendelkezik, de a töltőpont Type 2 típusú, akkor szükséged lesz egy adapterre, hogy csatlakoztathasd az autód a töltőponthoz. Azonban nem minden Type 1-es autó kompatibilis a Type 2-es töltőkkel, és fordítva sem. Ezért fontos, hogy ellenőrizd a gépkocsi és a töltőpont kompatibilitását, mielőtt megvásárolnál egy falitöltőt.

Az elektromos autó töltők esetében a teljesítmény és az áramerősség a két legfontosabb technikai paraméter, melyek hatással vannak a töltési időre és annak hatékonyságára.

A teljesítmény a töltő maximális kimenő teljesítményének mérésére szolgál, és általában kilowattban (kW) van kifejezve. Minél nagyobb a töltő teljesítménye, annál gyorsabban tudja feltölteni az elektromos autó akkumulátorát. Az áramerősség a töltőből kijövő áram erősségét jelöli, és amperben (A) van megadva. Ez is hatással van a töltési időre és a kábel vastagságára is. Minél nagyobb az áramerősség, annál rövidebb idő alatt lehet feltölteni az akkumulátort, de ez általában azt jelenti, hogy vastagabb és drágább kábelt kell használni.

Az elektromos autók töltése általában 3,7 kW és 22 kW közötti teljesítménnyel történik. Azonban a nagyobb teljesítményű DC gyorstöltők akár 50 kW vagy annál nagyobb teljesítményre is képesek, bár ezek otthoni felhasználásra ritkán érhetőek el.

Szem előtt kell azt is tartani, hogy az elektromos autó töltési sebessége nem csak a töltő teljesítményétől és az áramerősségtől függ, hanem az akkumulátor állapotától, kapacitásától, környezeti hőmérsékletétől és más tényezőktől is.

Bizonyos falitöltők rendelkeznek extra funkciókkal is, mint amilyen az Rfid, Bluetooth, vagy Wi-Fi modul.

Válassz megbízható elektromos autó töltőt most, vagy ha tanácstalan vagy, akkor kérd szakértő kollégáink segítségét!