Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

Inverterek

Az inverterek olyan elektromos berendezések, amelyek egyenáramot váltóárammá alakítanak át. Ez a folyamat az inverter belsejében található félvezetők segítségével történik. Az inverterek számos különböző alkalmazásban használhatók, beleértve a napelemes rendszereket, az autós elektronikát, az iparban és a háztartásokban használt eszközöket.

Inverterk típusai

A piacon számos különböző típusú inverter található, amelyek különböző jellemzőkkel rendelkeznek. A leggyakoribb inverter típusok a következők:

  • Szünetmentes tápegységek (UPS): Az UPS-ek olyan inverterek, amelyeket arra terveztek, hogy biztosítsák a folyamatos áramellátást a kritikus fogyasztók számára, például számítógépek, szerverek és orvosi berendezések számára. Az UPS-ek általában akkumulátort tartalmaznak, amely biztosítja a tartalék áramellátást, ha a hálózati áram kimegy.
  • Autós inverterek: Az autós inverterek olyan inverterek, amelyeket arra terveztek, hogy a járművek akkumulátoráról váltóáramot állítsanak elő. Az autós invertereket általában olyan eszközök tápellátásához használják, amelyeket nem lehet közvetlenül a jármű akkumulátoráról táplálni, például laptopok, televíziók és játékkonzolok.
  • Feszültségcsökkentők: A feszültségcsökkentők olyan inverterek, amelyeket arra terveztek, hogy csökkentsék a feszültséget. Jellemzően akkor lehet ilyen eszközre szükségünk, hogy 24V-ból 12V-ot szeretnénk előállítani vagy pedig 230V-ból 110V-ot. Így például olyan eszközöket is tudunk használni, amelyek az amerikai szabványnak felelnek meg.
  • Feszültségnövelők: A feszültségnövelők olyan inverterek, amelyeket arra terveztek, hogy növeljék a hálózati feszültséget. Jellemzően akkor lehet ilyen eszközre szükségünk, hogy 12V-ból 24V-ot szeretnénk előállítani. Így a 24V-ról üzemelő eszközünket 12V-os rendszer esetén is tudjuk majd használni.
  • Feszültség stabilizátorok: A feszültség stabilizátorok olyan inverterek, amelyeket arra terveztek, hogy kiegyenlítsék a hálózati feszültség ingadozásait. A feszültség stabilizátorok segítenek megvédeni az érzékeny elektronikai eszközöket a károsodástól.

Hogyan válasszunk invertert?

Az inverter kiválasztásakor számos szempontot kell figyelembe venni, beleértve a következőket:

  • Szükséges teljesítmény: az inverter teljesítményét a csatlakoztatni kívánt eszközök teljesítményének megfelelően kell megválasztani.
  • Feszültségszint: az inverter feszültségszintnek meg kell egyeznie a csatlakoztatni kívánt eszközök feszültségszintjével.
  • Színuszjel: Bizonyos eszközök (pl.: hűtők, szivattyúk, villanymotorok) csak tisztaszínuszos inverterről üzemeltethetőek, még más eszközök (pl: telefonok, laptopok ..stb) módosított színuszos inverterről is képesek üzemelni. Választás előtt mindeképpen tájékozódjon a készüléke igényeiről.
  • Funkciók: egyes inverterek további funkciókkal rendelkeznek mint például tápellátás-figyeléssel, túlfeszültség-védelemmel és távoli vezérléssel.

Pár szót a Green Cell inverterekről

A Green Cell széles választékban kínál invertereket, amelyek megfelelnek minden igénynek. Választékunkban megtalálhatók a szünetmentes tápegységek, az autós inverterek, a feszültség stabilizátorok, a feszültségcsökkentők és a feszültségnövelők. Invertereiket kiváló minőségű alkatrészekből és technológia felhasználásával készülnek, hogy biztosítsák a megbízhatóságot és a hosszú élettartamot. A forgalmazott inverterekhez webáruházunk teljes körű garanciát kínál. Válasszon ön is a kiváló Green Cell invertereink közül és legyen biztos abban, hogy a megfelelő eszközt kapja a megfelelő feladathoz!