Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

Szünetmentes tápegység (UPS)

Az áramkimaradás sok kellemetlenséggel járhat, többek között akár adatvesztéssel is. Szünetmentes tápegységeinkkel áramszünet esetén is biztonságosan mentheted a számítógépen folytatott munkádat, vagy éppen a fűtés keringető szivattyúja is dolgozhat tovább. A megfelelő UPS kiválasztásához kérd szakértő csapatunk segítségét. 

Mi az UPS vagyis a szünetmentes tápegység?

Az UPS lényegében szünetmentes tápegységet jelent, a rövidítés az Uninterruptible Power Supply kifejezésből ered. A számítógépeket és más elektromos berendezéseket védeni kell a tápfeszültség ingadozásoktól, amelyek meglehetősen kártékonyak lehetnek a készülékekre nézve. Egy váratlan áramszünet, vagy alacsony feszültség okozta áramingadozás, még ha csak pár másodpercig is tart, nagy veszteséget okozhat mondjuk az adatainkban, ha nem volt mentésünk az adott munkafolyamatainkról. Ezen kívül a tápfeszültség ingadozás a hardver eszközeinkben is komoly károkat okozhat.

A szünetmentes tápegység (UPS) pótolja a hiányzó áramot, amikor áramkimaradás történik. A szünetmentes tápegységeket előszeretettel alkalmazzák a kritikus infrastruktúra területén üzleti, illetve otthoni célokra (például számítógépek illetve adatközpontok támogatására).

A szünetmentes tápegységek hűtése leggyakrabban légkezelő ventilátorokkal vagy passzív hűtőbordákkal valósul meg. Az akkumulátorokat is hűteni kell, hogy megőrizzék a hatékonyságukat és hosszabb élettartamukat.

A szünetmentes tápegységek típusai:

  • Offline (vagy Standby) UPS: Az áramkimaradások idején akkumulátorról működteti az eszközöket.
  • Line Interactive UPS: Folyamatosan figyeli az áram minőségét, és akkor is képes átállni akkumulátorra, ha a feszültség alacsony.
  • Online UPS: Az on-line UPS-ek nem szakítják meg a tápellátást egyetlen pillanatra sem, ezért jobbak az off-line társaiknál.

Választás attól függ, hogy mennyire fontos a rendszer folytonossága, mennyire érzékeny az eszköz az áramkimaradásokra és az alacsony feszültségre, valamint a rendelkezésre álló költségkeret is meghatározó lehet.

Kínálatunkban számos típusú szünetmentes tápegység közül válogathatsz, melyek mindegyike remek minőséget képvisel. Tekintsd meg termékeinket és válassz igényeidnek megfelelően!