Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Akkumulátor hulladék kezelés

Kedves Vásárlóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékká vált akkumulátorok és elemek kizárólag az egyéb háztartási hulladéktól elkülönítve, szelektíven gyűjthetőek és ártalmatlaníthatóak!

Miért lehet veszélyes az akkumulátor és elem hulladék?

Egyes, az általunk forgalmazott berendezések tartalmazhatnak Li-Ion, Ni-Mh, Ni-Cd akkumulátorokat is. Az elemek és akkumulátorok pontos típusa az elektromos és elektronikus berendezés csomagolásán és/vagy használati utasításában található meg. Az elhasznált akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért azok felhasználó általi eltávolítása nem javasolt. Az elhasznált elemek és akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülhetnek, ezért a települési hulladéktól elkülönítve, szelektíven kell gyűjteni.

Mit lehet kezdeni ha a fent felsorolt hulladékom keletkezett?

A környezetvédelmi jogszabályok előírásai alapján fogyasztónak minősülő vásárlóink, illetve a természetes személy hulladékbirtokosok számára biztosítjuk, hogy használt vagy hulladékká vált elemeiktől és akkumulátorjaiktól térítésmentesen válhassanak meg.

Cégünk az alábbi üzleteiben, nyitvatartási időben, átvételi pontokat működtet:

Külsőaksi.hu üzlet (9024 Győr, Kálvária utca 35, H-P: 8:00 - 16:30)

További gyűjtőpontokat az alábbi linken keresztül tud elérni:

Gyűjtőpontok

Veszélyes hulladék kezelés:
Az elem és akkumulátor hulladékokkal kapcsolatos gyártói kötelezettségeket szerződött partnerünk a PontVelem Nonprofit Kft. végzi, aki átvállalja a visszavételi és visszagyűjtési kötelezettségeket.

Viszonteladóknak, kereskedőknek
Az elemet és akkumulátort forgalmazó kereskedőknek át kell venniük a fogyasztótól a visszavitt áramforrás-hulladékokat és gyűjtőedényben kell gyűjteniük azokat.

Visszavétel és hasznosítás
A Kormány 109/2005. (VI. 23.) Korm. rendelete az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről és a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) 59. §-a (1) bekezdésének b) pontjában, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 110. § (7) bekezdésének d) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a Hgt. 8. §-ára figyelemmel véve- a törvényi előírásoknak eleget teszünk illetve a környezetvédelmi és vízügyi miniszter
13/2005. (VI. 23.) KvVM rendeletét betartjuk.
Az akkuk és elemek valamennyi végso felhasználója köteles azokat a kereskedelemnek, illetve az értékes anyag hasznosítónak pl. közösségi gyujtohelyeknek visszaadni.

További információk az elemek és akkumulátorok újrahasznosításáról:

LINK

 

Keresés