Barion Pixel

A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. További információk

Hungarian
English
Romanian
Slovak
Kategóriák / Termékek

Fűnyíró akkumulátor

Találd meg a kerti gépedhez a megfelelő akkumulátort. Legyen akár Bosch, Makita, vagy Gardena sövényvágód, vagy fűnyíród, szakértő csapatunk segít a hozzávaló aksi kiválasztásában. 
Rendezés:

Az akkumulátoros technológia forradalmasította a fűnyírókat, melyek így vezeték nélkül, zökkenőmentesen és környezetbarát módon gondoskodnak a pázsitunkról. Az akkumulátorok által kínált mobilitás és hatékonyság révén a modern fűnyírók elengedhetetlen eszközeivé váltak a kertgondozásnak.

Milyen típusúak léteznek?

Az ólom-sav akkumulátorok a hagyományos típusúakhoz sorolhatóak, ezek nagyobb súllyal és alacsonyabb energiahatékonysággal rendelkeznek. A nikkel-kadmium (NiCd) akkumulátorok a régebbi technológiába tartoznak, ettől függetlenül remek teljesítményt nyújtanak. Napjainkban azért használják ritkábban ez utóbbit, mert a kadmium környezetre gyakorolt hatása nem éppen környezetbarát. A Lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok modern választásnak bizonyulnak, súlyra könnyűek, hosszú élettartammal rendelkeznek, mondhatni sok új fűnyíróba már ezek kerülnek bele.

A fűnyíró akkumulátor hosszú élettartamához mi magunk is hozzájárulhatunk azzal, ha az akkumulátort a gyártó javaslatai alapján használjuk. Az eszközt lehetőleg hűvös és száraz helyen tároljuk, így megakadályozhatjuk a különféle károsodásokat, a korróziót pedig úgy kerülhetjük el, ha odafigyelünk a rendszeres tisztításra. Az akkumulátort lehetőleg ne merítsük le teljesen, illetve ne is töltsük túl, hiszen egyik sem tesz jót neki. Ezen kívül ügyeljünk rá, hogy mindig olyan töltőt alkalmazzunk, amit a gyártó is ajánl. Továbbá be felejtsük el rendszeresen karbantartani az akkumulátort és a fűnyírót, hogy a hosszú élettartam és a hatékony működést biztosítva legyen.

Hogyan kell kicserélni a fűnyíróban az akkumulátort?

Fontos, hogy a fűnyíró akkumulátor cseréjét mindig kikapcsolt állapotban és a biztonsági előírásokat maximális betartása mellett végezzük. Ha bizonytalanok vagyunk a cserében, vagy a fűnyíró komplexebb típusú, úgy érdemes lehet egy szakember segítségét kérni. Egyszerű típus esetén a folyamat a következő: győződjünk meg, hogy megfelelő méretű és feszültségű akkumulátort szereztünk be. Az új akkumulátort először töltsük fel a gyártó által ajánlott módon. Általában a gyártók javasolják, hogy az új akkumulátort teljesen töltsük fel, mielőtt használni szeretnénk a fűnyírót. Ha ez megvan, kapcsoljuk ki a fűnyírót, és távolítsuk el a régi akkumulátort. Helyezzük be a helyére az újat és bizonyosodjunk meg róla, hogy megfelelően illeszkedik és jól van rögzítve. Csatlakoztassuk a kábeleket az új akkumulátorra. Figyeljünk, hogy a pozitív és negatív vezetékek megfelelően legyenek csatlakoztatva a helyes pólusokhoz.

Milyen jelek utalhatnak arra, hogy a fűnyíró akkumulátor meghibásodott?

Az egyik ilyen legfeltűnőbb jel lehet, ha az akkumulátor gyorsan merül vagy már nem töltődik fel rendesen. Az sem jelent jót, ha az aksi eldeformálódik vagy mondjuk szivárog. Ez utóbbi 2 esetben érdemes a lehető leggyorsabban a csere mellett dönteni.