Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan válasszam ki a nekem megfelelő Laptop akkumulátort?

Ezen az oldalon megtalálod a legfontosabb információkat amik ahhoz szükségesek, hogy kiválaszd a megfelelő akkumulátort a laptopodba.

Ha ezek után mégis bármi kérdésed felmerülne, keresd nyugodtan ügyfélszolgálatunkat, és szakértő csapatunk segít kiválasztani a neked leginkább megfelelő terméket.

 Mit nézzünk meg ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő akkumulátort a laptopunkba?
 
Akkumulátor választás a laptop típusa alapján
 
Az egyik egyszerű módszer, ha megnézzük a laptopunk pontos típusát. Ezt leggyakrabban a laptop előlapján vagy hátoldalán található adatlapon találhatjuk meg.
 
 
Ha megvan a laptop pontos típusa, akkor írjuk be ezt a típust a weboldalon található Laptop típusa szűrőbe.
A kilistázott termékekből válasszuk ki a nekünk megfelelő kapacitású és feszültségű akkumulátort (a kiválasztáskor fontos paraméterekről később olvashat).
 
A biztonság kedvéért a termék adatlapján ellenőrizzük, hogy a laptopunk típusa biztosan szerepel-e a kompatibilitási listában.
 
Akkumulátor választás az aksi típusa alapján
 
Minden akkumulátor rendelkezik egy egyedi azonosítóval. Ezt az azonosítót a laptop akkumulátorán találjuk a P/N, Type, ..stb. megnevezéseken. 
Ha megtaláltuk ezt az azonosítót, akkor írjuk azt be a weboldalunkon található kereső sávba.
 

A kilistázott termékekből válasszuk ki a nekünk megfelelő kapacitású és feszültségű akkumulátort (a kiválasztáskor fontos paraméterekről később olvashat).

A biztonság kedvéért a termék adatlapján ellenőrizzük, hogy az akkumulátor típusa biztosan szerepel-e a kompatibilitási listában.

 Mik a legfontosabb paraméterek amiket figyelembe kell vennünk a kiválasztás során?

 
A legfontosabb a teljesítmény és feszültség paraméterek megfelelő kiválasztása. 

Feszültség: A laptop akkumulátor feszültségét a benne található cellák száma határozza meg. A lítium-ion akkumulátorcella névleges feszültsége 3.6 V, a cellák soros kapcsolásával érhető el a laptop működtetéséhez szüksége feszültségérték.

Teljesítmény:  Az akkumulátor teljesítményét amperórában (Ah) tünteti fel a gyártó, ebből a számból derül ki, hogy mennyi ideig tudjuk használni a laptopot töltés nélkül. Értelemszerűen a laptop fogyasztása függ attól is, hogy milyen intenzitással használjuk a memória, a merevlemez, a processzor és a videokártya teljesítményét. A teljesítmény a névleges feszültség (V) és a kapacitás (mAh) szorzata adja meg. Minél nagyobb a teljesítmény, annál tovább képes üzemeltetni a laptopot az akkumulátor töltés nélkül.

Egy egyszerű példa, ha a laptopunkhoz egy 14.4V-os akkumulátor kell, akkor ha egy 2200 mAh kapacitású aksit választunk, akkor fele annyi ideig lesz képes működtetni azt mintha egy 4400 mAh-ás aksit választanánk. A nagyobb kapacitás természetesen nagyobb méretet és tömeget is jelent, így érdemes ezeket is mérlegelnünk. 

 Kapacitás kisokos, avagy a normál, a PRO vagy az ULTRA aksit válasszam?

Ahogy korábban olvashattuk a kapacitás alapvetően meghatározza, hogy egy aksi mennyi ideig képes üzemeltetni a laptopot. 

Miben nyújt többet egy PRO és egy ULTRA aksi a normál verzióhoz képest?

Alapvetően elmondható, hogy a PRO és az ULTRA kivitel egy nagy kapacitású aksit jelent. Ezekkel a legtöbb esetben a gyári aksihoz képest hosszabb ideig üzemeltethetőek a laptopok. Tökéletes választás azoknak akik hosszabb ideig szeretnék üzemeltetni a laptopjukat töltés nélkül.

 

Reméljük tudtunk segíteni a választásban. Ha bármi további kérdésed lenne keress minket nyugodtan emailben az info@kulsoaksi.hu email címen vagy a Chat felületünkön :)

Keresés