Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan válasszak Vezeték nélküli töltőt?

Manapság rendkívül sokféle vezeték nélküli töltő létezik a piacon. Cikkünkkel szeretnénk segíteni a neked leginkább megfelelő vezeték nélküli töltő kiválasztásában.

Ha ezek után mégis bármi kérdésed felmerülne, keresd nyugodtan ügyfélszolgálatunkat, és szakértő csapatunk segít kiválasztani a neked leginkább megfelelő terméket.

Az alábbiakban részletezzük a vezeték nélküli töltők legfőbb tulajdonságait amelyek alapján meg tudod találni a neked leginkább megfelelő Qi töltőt. 

Az első és legfontosabb kérdés, hogy az eszköze támogatja-e a vezeték nélküli töltést? Erről az alábbi oldalon tud tájékozódni.

https://www.gsmarena.com 

Keressen rá a telefonjára és a BATTERY -nél vizsgálja meg a Charging opciókat. Ha ott szerepel a "Wireless charging" vagy az hogy "Qi", akkor a telefonja alkalmas vezeték nélküli töltésre.

 
Mit tehetek ha a telefonom nem támogatja a vezeték nélküli töltést? 

Ebben az esetben sem kell kétségbe esned. Az úgynevezett vezeték nélküli (wireless) jelvevő adapterekkel, hagyományos okostelefonod is képes lesz vezeték nélküli töltésre. Ezek az adapterek lényegében külső tekercsek, melyeket a telefon csatlakozójához kell csatlakoztatni és ezáltal képesek a töltéseket továbbítani a telefon akksijába.

Adaptereinket az alábbi linken keresztül érheted el:

https://kulsoaksi.hu/https://kulsoaksi.hu/search?keyword=Wireless%20jelvev%C5%91%20adapter

Most, hogy bár biztosan kompatibilis lesz az eszközünk a vezeték nélküli töltőkkel, nézzük is a fő szempontokat:

Töltési teljesítmény:

Mikor 2010-ben megjelent a Qi töltési szabvány, az átlagos töltési teljesítmény 5W volt. Ma már léteznek 15W-os töltési teljesítménnyel rendelkező töltők is. Minél nagyobb egy töltő töltési teljesítménye, annál gyorsabban képes feltölteni a telefonunkat. Fontos megemlítenünk, hogy a töltés sebessége függ attól is, hogy a telefonunk mekkora teljesítményt tud felvenni. Az iPhone-ok jelenleg max 7.5W-os teljesítménnyel tölthetők, így hiába veszünk 15W-os töltőt, a töltés max. 7.5W-os teljesítménnyel fog történni. 

Kialakítás:

A vezeték nélküli töltőknek többfajta kialakítása is van. Kiválasztáskor érdemes figyelembe venni, hogy milyen környezetben szeretnénk használni a kiegészítőt. Legelterjedtebb kialakítások:

Ez a kialakítás hasznos lehet ha töltés közben szeretnénk látni a telefon kijelzőjét. Stílusos kiegészítője lehet az asztalunknak.

Ezekre a töltőkre fektetve helyezhetjük rá az eszközünket. Nagy előnye ezeknek a töltőknek, hogy kis helyen elférnek, így könnyedén magunkkal tudjuk vinni őket. Továbbá jellemzően ezek a töltők olcsóbbak mint az állványos verziók. 

A több tekercses töltők legnagyobb előnye, hogy egyszerre több eszközt is tölthetünk velük, illetve biztosabb töltést biztosítanak, mivel nem annyira érzékenyek a ráhelyezett eszközök helyzetére.

Léteznek már olyan külső akkumulátorok, melyek tartalmazzák a vezeték nélküli töltés funkcióját. Ezekre a töltőkre csak rá kell helyeznünk a készülékünket és a power bank már tölteni is fogja azt.

A vezeték nélküli töltést az autónkban sem kell nélkülöznünk. A beépített Qi töltőnek köszönhetően a tartóba helyezett készüléket ezek a tartók képesek tölteni anélkül, hogy a kábelt csatlakoztatnunk kellene a készülékünkhöz.

Kiválasztás során természetesen más egyéb fontos szempontok is közrejátszanak. Ilyen például az ár, a márka. Összességében azt tudjuk elmondani, hogy érdemesebb egy megbízható márka termékét választanunk, még ha az ára egy kicsit magasabb is mint egy átlagos töltőnek, ugyanis ezek a töltők többlépcsős  biztonsági funkcióval is el vannak látva, így egy esetleges meghibásodás esetén sem tesznek kárt a készülékünkben. 

Reméljük tudtunk segíteni a választásban :) Ha bármi további kérdésed lenne, amiben tudunk segíteni keress minket nyugodtan :)

Külsőaksi.hu

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Vezeték nélküli töltő

Keresés